Zahvaljujemo na vašem interesu.

Prije nego ispunite obrazac za zapošljavanje, obavezno pročitajte slijedeće pobliže informacije o zaposlenjima za koja naša tvrtka ima povremenih potreba.

1. Mjesto antikoroziste fizički je posao koji se može okarakterizirati vrlo napornim (teškim)

2. Sastoji se od tri zasebne struke koje se izmjenjuju, vrlo često i isprepliću, ovisno o trenutnim potrebama:
a) Pjeskarenje – čišćenje površine čeličnog lima pijeskom ili sačmom pod tlakom komprimiranog zraka. Posao se odvija u zatvorenim, često vrlo skučenim, brodskim prostorima, što zahtijeva dosta klečanja ili ležanja kako bi se moglo dosegnuti do najudaljenijih površina. Prašina je u takvim prostorima tolika da nije moguće disati bez posebnog dovoda čistog zraka direktno do pjeskara. Iako je svjetlo osigurano putem reflektora, skoro se ništa ne vidi već se radi na slijepo i prema prethodnom iskustvu. Buka je zaglušujuća. Radnik je zaštićen skafanderom koji se sastoji od kacige, kožnog odijela i zaštitnih rukavica.

b) Brušenje, frezanje, igličarenje – mehaničko odstranjivanje korozije (rđe) ručnim pneumatskim alatima. Posao se odvija u istim brodskim prostorima, no čišćem okruženju jer je pjeskarenje ranije obavljeno i prostor je očišćen. Uslijed rada s rotacionim alatima, razina prenesenih vibracija na radnika je visoka i razina buke visoka. Zaštitna sredstva radnika za adekvatnu zaštitu od buke, mehaničkih oštećenja tijela, posebice očiju i glave su nužna.

c) Špricanje – Bojenje opjeskarenih i otprašenih čeličnih površina špricanjem komprimiranim zrakom. Prostor u kojem se odvija špricanje zasićen je bojom te je nužna upotreba zaštitnog odijela i maske s filterom za zrak. Posao zahtijeva visoku koncentraciju, edukaciju i stalni trening.

d) Flekanje – Bojenje teško dostupnih površina koje se špricanjem nisu adekvatno obojili kistom ili valjkom, tzv. lokalni popravci. Posao se odvija u čistom, no ponekad agresivnom okružju za sluznicu i dišne puteve.

3. Gore navedeni poslovi obavljaju se u zatvorenim i poluzatvorenim prostorima broda, te su temperature jednake radu na otvorenom, dakle i ispod ništice tijekom zime i preko 30Co tijekom ljeta.
Većina se radova odvija na skeli, ponekad i visinama većim od 20m.

4. Uobičajeno radno vrijeme je od 7-15 sati, no, zbog same se prirode posla, gdje se bojenje odvija iza ostalih struka na brodu, vrlo se često događa da se poslovi obavljaju u II ili III smjeni te vikendom. Rokovi ponekad zahtijevaju i prekovremeni rad koji se, ili preraspodjeljuje za vrijeme smanjenog intenziteta ili se dodatno plaća, prema odluci uprave.

5. Poslovi se trenutno primarno odvijaju u brodogradilištu Uljanik u Puli, no tvrtka ima gradilišta u Rijeci, te možebitno i drugim mjestima u RH, te možda dugoročno i van granica RH. Plaća je definirana u bruto iznosu i neovisna je o mjestu obavljanja djelatnosti, te zaposlenik može bez najave biti upućen na bilo koje gradilište gdje se ukaže potreba, bez dodatne naknade definirane dnevnicama, odvojenim životom , smještajem i sl, no uz naknadu troškova prijevoza. Smještaj radnika tvrtka može osigurati u samačkim hotelima, zajedničkim ili samostalnim stanovima i sobama, ali trošak smještaja plaća radnik.

6. Za gore opisane poslove naša tvrtka nema posebnih zahtjeva u smislu iskustva, jer se vrlo kratkom prezentacijom i ponekom instrukcijom posao lako savladava. Drugim riječima, marljiv, uredan, poslušan i temeljit radnik će sigurno postati odličan antikorozist u vrlo kratkom vremenu.

Smatrate li da gore opisana radna mjesta mogu zadovoljiti vaša očekivanja i interese, pritisnite


U protivnom pritisnite